До наступних зустрічей! 🎅



«Майстерня Діда Мороза» з кожним роком збирає все більше і більше дітлахів, перетворюючи свято на теплу, повну чудес, казку. Його люблять як дорослі, так і діти. Тут кожна дитина своїми руками майструє красиві новорічні вироби, які потім з радістю дарує на Новий Рік чи Різдво своїм близьким, адже немає нічого кращого, ніж подарунок, зроблений своїми руками.

Солоне тісто - прекрасний матеріал для вираження творчого потенціалу дітей і дорослих. З нього можна виготовити безліч всяких корисних речей. Однією з них є підсвічник, який і став темою заняття «Майстерні Діда Мороза». Іноді просто вражає уяву, те, що з солоного тіста може вийти така краса!

Але перш ніж починати майструвати, необхідно замісити саме тісто. Для його приготування візьміть такі інгредієнти: - 2 склянки борошна; - 1 склянку дрібної солі; - 1 ст. л. шпалерного клею; 0,5 склянки теплої води. Замісити з даних продуктів досить круте тісто. При цьому воно не повинно ні липнути до рук, ні, навпаки, розсипатися при спробі роботи з ним. Прикрашаємо наші вироби соняшниковим або гарбузовим насінням та відправляємо у розігріту до 100 °C духову шафу на 2 год. Якщо поспішати вам нікуди, просто залиште отримані заготовки на 2-3 дні в сухому прохолодному місці до повного висихання. 

Готові висушені підсвічники змастіть клеєм та дочекайтеся поки клей схопиться, підсвічник майже готовий. Залишилося тільки розфарбувати його в відповідні кольори. Для фарбування підійдуть будь-які фарби: акварельні, акрилові, гуаш. Словом все, що опиниться під рукою. Після того як фарба висохне, покрийте свічник шаром прозорого лаку і посипте блискітками. Можна також прикрасити готовий підсвічник бантиками, паєтками.

На черговому занятті Майстерні Діда Мороза діти створювали оригінальні картини, які можна не тільки розглядати, але і торкатись до них, відчуваючи об'єм та рельєфність фактури. Ця техніка дозволяє створювати справжні шедеври, не маючи особливих здібностей до малювання. Для роботи потрібно лише аркуш картону, туалетний папір, клей ПВА, фарби, лак і пензлики. Для початку потрібно визначитись з малюнком, який ви будете створювати. Далі наносимо на картон контури основних елементів. 

При цьому заздалегідь продумуємо, де будуть опуклі частини. Після цього беремо туалетний папір, скручуємо джгут з 3-4 шарів і макаємо в клей. Тепер укладаємо ці джгутики по контуру. При цьому потрібно пальцями надавати форму, наприклад, створити дупло на дереві і ямку на камені. Великі ділянки можна заповнити з допомогою газети. Її також вмочують в клей, потім укладають на поверхню, надаючи різні нерівності. Бажано, щоб кожен шар встигав просохнути, тоді вам простіше буде накладати наступні шари, не боячись зіпсувати попередній.

Щоб підтримати бойовий дух воїнів та додати настрою для перемоги ми вирішили виготовити солодкі подаруночки-смайлики для наших героїв. Також діти написали листи до солдатів, в яких висловили свої щирі почуття та побажання швидкого повернення до рідної домівки з перемогою.


Солоне тісто - прекрасний матеріал для вираження творчого 
потенціалу дітей і дорослих. З нього можна виготовити 
безліч всяких корисних речей. Однією з них є підсвічник, який і став 
темою заняття «Майстерні Діда Мороза». Іноді просто вражає уяву, те, що з солоного тіста може вийти така краса!  


Ось так, із самих звичайних матеріалів у нас вийшов святковий аксесуар, яким можна прикрасити святковий стіл або вікно. 

Ці "пучки" із зубочисток виглядають просто чарівно. Такі новорічні кулі створять вам чудовий інтер'єр до Нового року. 


Диво-їжачки готові! 

Гномики з природних матеріалів стануть не менш приємним доповненням святкової атмосфери новорічних свят. 


На черговому занятті Майстерні Діда Мороза діти створювали оригінальні картини, які можна не тільки розглядати, але і торкатись до них, відчуваючи об'єм та рельєфність фактури. Ця техніка дозволяє створювати справжні шедеври, не маючи особливих здібностей до малювання.  




Чудо-дерева зі звичайного матеріалу готові! 

Щоб підтримати бойовий дух воїнів та додати настрою для перемоги ми вирішили виготовити солодкі подаруночки-смайлики для наших героїв. 


Також діти написали листи до солдатів, в яких висловили свої щирі почуття та побажання швидкого повернення до рідної домівки з перемогою. 



Коментарі