Перемога в серцях поколінь


Вже минуло 70 років з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. 

Сьогодні Вінниця відзначала 70 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За участі сотень вінничан, відбулася хода миру та єднання по вулиці Соборній. Жителі та гості Вінниці урочистою колоною пройшли від площі Тараса Шевченка до меморіалу Слави, щоб належним чином віддати честь і шану всім загиблим воїнам: Небесній Сотні, бійцям АТО, солдатам Другої Світової та учасникам війни в Афганістані.

Зі сльозами на очах багато людей у цей день згадували своїх родичів та близьких, що полягли під час Другої Світової, війни в Афганістані та сучасної війни на Сході України. Працівники Централізованої бібліотечної системи також долучились до запланованих заходів: виставки творчих робіт, майстер-класів, ярмарки-продажу виробів з національної символіки. 

Ми активно долучились до ярмарки-продажу та майстер-класів, де листочок за листочком власноруч створювали нові символи Перемоги - червоні маки. Саме ці квіти дали початок новим українським традиціям відзначення Дня перемоги у Другій світовій війні.















Ветеран Великої Вітчизняної війни, почесний громадянин міста Вінниці - Іван Григорович Павлов. 




Коментарі