Тернисті шляхи мужності і слави


Піднімем Україну із руїни,
Бо ще не вмерла і повік на вмре!
Єднаймось, браття! Слава Україні!
А ворогів хай дідько забере!
В. О. Цимбал.
У вівторок, 21 листопада, українці відзначили одне з нових, але знакових свят в історії України - День Гідності та Свободи, на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). День Гідності та Свободи це свято по вшануванню патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з’явилася Небесна сотня. Але варто також пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року тривають і досі. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема.

З нагоди цієї дати в нашій бібліотеці відбувся захід "Україна більше за життя". Цей захід - нагадування всім нам про те, якою ціною здобуто свободу та дано шанс для країни стати справжньою європейською державою. На свято до нас завітали учні групи № 14 Вищого міжрегіонального вінницького професійного училища, а також хороший друг нашої бібліотеки поет, лауреат премії ім. М. Стельмаха безпосередній учасник двох Майданів Віктор Олексійович Цимбал.

Зустріч відбулась в теплій та дружній атмосфері. Справжньою окрасою заходу став виступ учениць музичної школи № 2 Марії Мельник (пісня "Рушничок"), та Олени Івашків ("Добра пісня") під керівництвом їхнього педагога Світлани Жевачевської. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні.














Коментарі