Подорож у книжковий океан


Книга…Одне з найдавніших чудес світу, створених людиною, яка впродовж багатьох століть дивує, захоплює свого творця.
Якби хтось намагався відтворити біографію книги, то вона була би наповнена хвилюючими сторінками про високу мужність і гіркі випробовування. Книгу і забороняли , і спалювали, намагалися забути, та вона проривалась крізь пересуди і ламаючи застарілі погляди і ідеї вона перемагала, наповнюючи людей живою думкою і жагою пізнання.                                                                                                                                                                      

Тому щороку хвилююча мить чарівної весни у березні приносить до нас традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський Тиждень дитячої та юнацької книги. Звичайно, наша бібліотека не могла стояти осторонь цієї події.
Під час відкриття Тижня книги діти змогли дізнатись про історію цього свята в різні роки, отримали інформацію про найстаріші бібліотеки країни і нашу бібліотеку. Діти мали можливість поділитись враженнями від прочитання улюблених книг  та познайомитись з новинками книг та журналів.








Окрім знайомства з бібліотекою та її скарбами діти мали змогу познайомитись з творчістю юних художників Вінницької дитячої школи мистецтв на виставці «Веселкові барви дитячих фантазій».






Презентація виставки «Світ дитинства» - це знайомство юних читачів з новинками літератури.





 Літературна мандрівка «У світі мрій, добра і пригод» познайомила дітей з творчістю Всеволода Нестайка, світом його героїв, дитячих пригод та кумедних історій.





Найулюбленіші книги з самого дитинства – це казки. Для вихованців ДНЗ №51 відвідання бібліотеки , дійсно, було казковим. Зустріч з казками, загадки та вікторина на тему казок, казкових героїв стали для них справжнім святом.











Книги можуть бути не тільки цікавими, але й  пізнавальними і корисними . Огляд літератури «Корисні поради для гарного здоров’я» переконали в цьому наших юних читачів.



Протягом всього Тижня дитячого читання проходила акція «З долоньки в долоньку», девізом якої було «Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу». Виставка подарованих книг дітьми найдорожчий подарунок нашій бібліотеці.
























Коментарі