Під знаком Нобеля



Хороша репутація важливіша, ніж чиста сорочка. Сорочку можна випрати, репутацію - ніколи. 
                                                            Альфред Нобель                                                                                                                               

Мабуть, нікого зі шведів не знають у світі більше ніж Альфреда Нобеля.  І це завдяки найпрестижнішій премії його імені-Нобелівській премії. 

Альфред Нобель, видатний шведський винахідник і промисловець, був талановитою, неординарною і багатогранною людиною. Натхнений мандрівник, успішний підприємець і палкий борець за мир, власник заводів з виробництва вибухівки, любитель вирощувати орхідеї, винахідник динаміту – все це про нього..

 До 190-річчя від дня народження А. Нобеля працівники бібліотеки підготували презентацію книжково-ілюстративної виставки «Під знаком Нобеля». Бібліотекарі розповіли присутнім про засновника премії, ознайомили  користувачів  з письменниками-лауреатами Нобелівської премії.



Більше століття існує премія, яку дослідники називають «Премією геніїв».  Серед номінантів на премію з літератури були і такі відомі українці, як Іван Франко, Павло Тичина, Олесь Гончар, Василь Стус, але з різних причин премію отримати їм не вдалося. Сьогодні лауреати премії Нобеля – це світова інтелектуальна еліта – гордість кожної країни.

Більшість книг,автори яких є лауреатами  Нобелівської премії з літератури можна прочитати в нашій бібліотеці.

                                        Запрошуємо до читання!


Коментарі