Книжок країна чарівна чекає на гостини

«Книжок країна чарівна чекає на гостини», під такою назвою пройшло відкриття   Тижня дитячого читання в нашій бібліотеці. На відкриття Тижня до нас завітали учні 2-б класу ліцею №6. Для учнів які  були в бібліотеці вперше, ми провели екскурсію по казковій країні Читалії. Традиційно в березні вшановуємо пам’ять Великого  Кобзаря тому   другокласникам було цікаво дізнатися про дитячі роки поета та відповісти на запитання відео вікторини за творами Шевченка. Діти з задоволенням переглянули сучасний мультфільм «Як Тарас Шевченко став зіркою». В кінці заходу наші маленькі читачі подарували бібліотеці книги з власних домашніх бібліотек. Захід пройшов змістовно та весело.


 З різними країнами світу, звідки походять герої казок, мали змогу познайомитись юні читачі під час літературної каруселі "Казки мандрують світом", яка пройшла в бібліотеці в форматі Тижня дитячого читання. За допомогою  пазлів діти відгадували назви казок та імена їх героїв, а ще підбирали пару до слів, які утворювали назву казки. 
27.03 ми провели день дошкільнят – «Читання з пелюшок». В форматі Тижня читання працівники бібліотеки відвідали ДНЗ №23, де презентували новинки літератури та журналів для дошкільнят, а також розповіли про користь читання та правила поведінки з книгою. Діти залюбки відгадували загадки про казкових героїв, відповідали на питання книжкової вікторини. Та найбільше дітям сподобалась гра « З якої казки ці речі?», де діти знаходили казки за речами зображеними на картинці. Веселий сміх та хороший настрій панували впродовж всього заходу.



28 березня в бібліотеці №8 відбулась зустріч з практикуючим психологом Марією Ратушняк. На тренінг «Я на позитиві» завітали діти зі своїми мамами. Позитивність – це вміння бачити речі під іншим кутом, і, отже, це явище може перетворити для себе в корисну звичку. Потрібно лише трохи практики й старання – позитивність не досягається відразу, але досягти її легше, ніж багато хто думає. Психологиня навчала присутніх методик, які поліпшують внутрішній стан, допомагають знаходити з оточуючими спільну мову, технік самозцілення, подолання стресу, агресії. 


«В країну загадок підемо, дружно й весело час проведемо» – таку назву мав загадковий турнір, який пройшов 31.03 в форматі Тижня читання. Діти приймали участь в казковій вікторині (про дружбу). Розгадували ребуси з зашифрованими назвами дитячих книг. Цікаво та весело пройшов квест «Знайди на полиці»,   та гра-загадка «Покажи, або розкажи» на тему літературних героїв.



















 

Коментарі