Творча зустріч з поетами-земляками


 23 квітня світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто причетний до книжкової справи. У цей день народились і покинули цей світ такі видатні письменники, як Вільям Шекспір, Інка Гарсіласо де ла Вега ,Моріс Дрюон, Григорій Тютюнник,  Михайло Коцюбинський. Тому природно, що саме цей день, за пропозицією Міжнародної Асоціації Книговидавництв, був обраний Всесвітнім днем книги, який нині святкують у 190 країнах світу. В Україні також відбуваються різні заходи: зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, акції на захист друкованого слова, флешмоби, розпродаж книг тощо. День книги покликаний наголосити на важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей — промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності. Тож, в межах святкування Всесвітнього дня книги та авторського права працівники бібліотеки провели творчу зустріч з поетами-земляками, справжніми майстрами українського слова: невтомною трудівницею на літературній ниві Світланою Травневою, вдумливою і щирою Наталією Січкоріз, емоційною та доброзичливою Марією Кушніренко. 






Патріотична тематика творів та щирість поезії, що вселяють віру в нашу Перемогу відразу завоювали душі слухачів.




Приємним сюрпризом для усіх присутніх став виступ ансамблю “Ретро” на чолі з музичним керівником Віктором Алєксандровим.




На добру згадку про зустріч Світлана Травнева подарувала для читачів бібліотеки збірки своїх поезій, а також відбулися традиційні фото і автограф сесії.


Коментарі