Міжнародний день читання електронних книг

18 вересня відзначають Міжнародний день читання електронних книг.

З винаходом електронної книги ми дійшли до того, що чудо читання доступне кожному, хто має комп’ютер, планшет чи смартфон.

Електронні книги дають вам можливість взяти з собою улюблених авторів та історії, та насолодитися ними в будь-який час. Незалежно від того, чи знаходитесь ви в літаку на висоті 10000 км, чи відпочиваєте, згорнувшись калачиком на дивані, ви можете поринути у світ написаної історії. Ще одним із плюсів електронної книги є те, що ви можете носити з собою десятки, а то й сотні документів на одному компактному електронному пристрої.


Варто пам’ятати, що електронна книга  не заміна традиційній, а просто ще один варіант розповсюдження та використання інформації. Якщо багато років тому можливість читати книги була далеко не у всіх людей, то сьогодні все набагато легше: майже кожна людина може дозволити собі читати будь-де в будь-якому форматі.

Де знайти електронні книги? Звичайно, як і паперову, електронну книгу ви можете придбати на спеціальному сайті. Але навіщо купувати, якщо можна почитати безкоштовно! Якщо є книга – значить є і бібліотека. На просторах Internet існує багато офіційних електронних бібліотек, які надають доступ до повних текстів абсолютно безкоштовно.

Представляємо вам деякі з електронних бібліотек, які неодмінно стануть вам у нагоді.

«Світова цифрова бібліотека» https://www.wdl.org/

Міжнародна цифрова бібліотека, яка створена за підтримки ЮНЕСКО та Бібліотеки Конгресу США. Надає доступ до найкращих зразків культурної спадщини різних країн світу.


Електронна бібліотека української літератури Торонтського університету (Канада) http://sites.utoronto.ca/elul/index.html

Особистий проект професора університету Максима Тарнавського. Бібліотека створена для забезпечення вільного і безкоштовного доступу до електронних текстів української літератури всім зацікавленим читачам.

«LIBRARIA» https://libraria.ua/

Електронний архів української періодики містить великий масив історичної преси, а також наукових і літературно-художніх серійних видань.


«ВІДКРИТА КНИГА» https://sites.google.com/site/openbookclassic/

Безкоштовна онлайн-бібліотека класичної української літератури. Портал не містить реклами і розміщує лише ті літературні твори, які перейшли у суспільне надбання.


Бібліотека оригіналів та перекладів творів світової літератури 

http://ae-lib.org.ua/index.htm

Окрім художніх творів та белетристики, тут є ще й роботи з філології та філософії.



«Національна бібліотека України для дітей» http://www.chl.kiev.ua/

Головна книгозбірня України для дітей. Проєкти «Електронна бібліотека» та «Почитайко» надають доступ до відсканованих видань та аудіокниг.

А якими електронними бібліотеками користуєтеся ви? 


Коментарі

Дописати коментар