Любий Отче Миколаю, ти прийди о нас із Раю! 🎅


День Св. Миколая в Україні є особливо бажаним дитячим святом. Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай сходить із небес до українських дітей, звідки він бачить і знає, як поводяться діти цілий рік. Має він золоті сани з білими золотогривими кіньми, до хати заходить дверми, але часто невидимий, подарунки підкладає завжди під подушку, за винятком хіба тих, які не помістяться.

Часто його супроводжують світлокрилі янголята, а недалечко крутяться й чортики, котрі переконують Святого, що українські діти були геть нечемні, тому не заслуговують на небесні гостинці. Всі хлопчики і дівчатка отримують дари від Святого. І лише дуже неслухняні дістають від Миколая золоту-срібну різку та наказ виправитись до наступного року.

Отож, вітаймо Святого Чудотворця, що загостив до нашого краю! До нашого краю, до бібліотеки-філії №8. Дітей та їх батьків радо зустрічали працівники бібліотеки та Св. Миколай з цікавими конкурсами та вікторинами на театралізованому святі "Любий отче, Миколаю, ти прийди до нас із раю!".Про життя та добрі вчинки Святого розповідали дітям бібліотекарі Людмила Володимирівна та Оксана Володимирівна.

На захід завітав святий Миколай, який привітав всіх присутніх, побажав щастя здоров’я та подарував кожній дитині подарунки. Гості свята наввипередки розповідали вірші та виконували пісеньки, за що Миколай щедро частував усіх солодощами. Святкову атмосферу допомогла створити учениця школи-гімназії № 6 Феоктістова Юлія. А продовжувалось свято у Майстерні Діда Мороза...


















Коментарі