Пізнай себе


У наш час постійних змін у суспільстві та величезних інформаційних потоків дедалі важче стає зберігати врівноважений стан, залишатися здоровим та радісним. 12 березня в рамках засідання клубу "Бібліотечне коло" у приміщенні бібліотеки пройшов розвиваючий тренінг релаксації та емоційної саморегуляції для студентів Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища № 4. 

Практичний психолог Короцинська Юлія Анатоліївна, використовуючи вправи з релаксацією, допомогла учасникам тренінгу удосконалити навички психологічної саморегуляції, опанувати прості й ефективні прийоми самокорекції свого емоційного стану; навчитися запобігати виникненню стресу, підвищити впевненість у собі і компетентність у вирішенні особистих проблем; поліпшити суб'єктивне самопочуття.

Олена Михайлівна Бурдейна познайомила учасників з темою психологічного тренінгу та важливістю правильного розуміння своїх власних почуттів. Розпочався тренінг вправою "Психологічна асоціація". Ця вправа дасть змогу виявити, розпізнати та коригувати емоційний стан у якому перебуває людина у даний час. 

З представлених картинок необхідно обрати ту, яка асоціюється з тим, що вам близьке. Через надмірну сором'язливість та скутість, яка властива людям даного віку, пояснити свій емоційний стан, коментуючи зображення вдавалось не одразу, але разом з психологом психологічні бар'єри вдалось подолати.

Друга вправа - "Завершене речення". Необхідно обрати висловлювання та заповнити власними думками пропущені місця. І на завершення - вправа з релаксацією і робота уяви "Місце, де мені добре". Учасники тренінгу мали можливість поринути у приємні спогади, події та подврувати свій настрій оточуючим. Тренінг виявився найкращим варіантом для розкриття теми даного заходу, а студенти, окрім позитивного настрою, отримали поштовх до саморозвитку та глибшого пізнання себе.








Коментарі