Хай бринить веселий сміх на щорічнім святі книг!


Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року. 

Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою. Дуже цікаво і змістовно проходить тиждень дитячого читання і у нашій бібліотеці, який планується щороку у березні місяці.

Цьогоріч розпочався Тиждень урочистим відкриттям та концертною програмою дитячого полонійного театру «Діалог». Дитячий театр розпочав роботу у 2010 році. Учасниками Театру є діти переважно польського походження у віці від 9 до 15 років. Керівник Театру, режисер та сценарист – Вікторія Гайдаш. Сьогодні, на відкритті Тижня дитячої та юнацької книги до уваги користувачів було представлено 2 театралізовані вистави: Юліана Тувіма "Окуляри" та Г.-К. Андерсена "Дюймовочка".

Розпочалося дійство виставою "Окуляри" за мотивами твору Юліана Тувіма. А далі усі присутні поринули в подорож чарівною казкою Г.-Х. Андерсена "Дюймовочка". Сюжет казки, майстерність виконання, вишукані та яскраві костюми не залишили байдужими жодного глядача. Головні герої вистави: Жабка, Дюймовочка та Кріт. Герої казки переносять маленьку дівчинку Дюймовочку то до річки то до підземної нірки Крота, то у справжню мрію… Багато прикрощів пережила на своєму шляху крихітна дівчинка. Та нарешті рятівниця-Ластівка переносить її у Країну Квітів, де вона зустрічаєтьсяз чарівним принцом. Такий, улюблений дітьми й дорослими сюжет казки, написаної майже 200 років тому Г.-Х. Андерсеном і сьогодні привертає увагу наших маленьких читачів.

Свято дитячої книги подарувало всім присутнім гарні враження, чудовий настрій та зустріч з найкращими книгами та улюбленими письменниками. Наші діти вірять у казку, в ту, що несе кохання й ласку, Тож ви, дорослі, щасливими будьте, і казку дитинства не забудьте!






Коментарі