Bonjour France!


Франція! В нашій уяві з'являються обриси Ейфелевої вежі - символу Парижа, неозорі простори виноградників Бургундії та Шампані, суворі скелі Бретані, засніжені верхівки Французьких Альп та Піренеїв, карнавали в Ніцці, кінофестиваль у Каннах, автомобілі "Рено" та "Пежо", а ще - найкращі у світі парфуми.
Спільно з Вінницькою громадською організацією "Подільська агенція регіонального розвитку" відтепер у нашій бібліотеці проходять неформатні французькі зустрічі. Привітний волонтер - Жульєн, громадянин Франції, уродженець міста Ренн, історик за освітою, справжній патріот своєї держави, з великим задоволенням знайомить учасників зустрічей з країною мрій та кохання. Темою французьких зустрічей сьогодні стала "Подорож історією Франції". 

Разом із Жульєном учасники зустрічі здійснили подорож історичним минулим Франції. Жульєн для нас став прикладом того, як швидко, маючи бажання і наполегливість, можливо оволодіти іноземною мовою. Волонтер вивчив українську мову, на розмовному рівні, перебуваючи в Україні всього 4 місяці. Отож, якщо ви хочете спробувати на один день стати французом, або француженкою, побувати на батьківщині Коко Шанель, Жерара Депардьє, Луї де Фюнеса й Катрін Денев, якщо країна романтики ще не відкрила для вас свої двері — приходьте до нас! Тож "Bonjour France!".


Невід'ємна часточка Франції - державний гімн "Марсельєза". 



Коментарі