Хто не горить, той не запалює!


Червоні сердечка і маленькі крилаті купідончики з дитячими посмішками у вітринах магазинів, червоні троянди та повітряні кульки у вигляді сердечок і листівочки з надписом «Я тебе кохаю!»... День Святого Валентина – одне з найромантичніших свят. Цього дня навіть повітря сповнене любов'ю. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких перевірені часом та допомагають зустрітись половинкам, які загубились десь серед юрби. 14 лютого - це міжнародний день кохання і романтики.
Так уже повелося, що головним символом цього свята вважається серце або просто «валентинка». А історія свята сягає своїм корінням в III століття нашої ери в Рим. Імператор Клавдій II видав наказ, за яким «молодим людям, придатним для військової служби, не дозволялось одружуватися, так як це несприятливо відбивалося на загальному бойовому дусі армії». Але любов - це добро, яке як в будь-якій казці обов'язково перемагає зло. І цього разу любов перемогла. Священик на ім'я Валентин пішов наперекір імператорові, продовжуючи весільні церемонії для закоханих, за що був засуджений до страти і вже посмертно став Святим.

Завітав Святий Валентин і на нашу молодіжно-розважальну holiday-вечірку "Хто не горить, той не запалює!" Ведучі заходу розповіли усім присутнім про історію виникнення свята, про цікаві традиції дня закоханих в різних країнах світу. До уваги учасників заходу було запропоновано перегляд відео-фрагменту з історії та традицій свята усіх закоханих та літературний перегляд. А для найменших учасників бібліотечної вечірки були організовані веселі конкурси та естафети.

Переможці були нагороджені бурхливими оплесками, щирими посмішками та валентинками. Взагалі, конкурси не залишили байдужим жодного з присутніх. Неабиякий інтерес в учасників свята викликав дуже веселий конкурс "Пантоміма", але найулюбленішим конкурсом свята став "Музичний стілець". А на закінчення свята - запальна дискотека! Сподіваємось, що такі свята відкривають людські серця для любові, добра, щирості та приносять емоційне задоволення!










Найулюбленіший конкурс свята - "Музичний стілець". 










Коментарі