Рідна мова - краю батьківського пісня


У світі близько 6 тисяч мов, але для нас наймелодійніша, найкраща —
українська. 21 лютого Україна разом з усім світом відзначає Міжнародний день рідної мов. Саме тому, прагнучи виховувати у молодого покоління любов до своєї Батьківщини та рідної мови у нашій бібліотеці відбулось свято «Рідна мова - краю батьківського пісня». Напередодні свята у бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Мови рідної скарби». 

Запропонована виставка розкриває історію розвитку рідної мови, її багатство, красу та неповторність. Кожен користувач має нагоду переглянути твори класиків українського слова, познайомитися з українською книгою. Учасниками зустрічі стали учні 8-Б класу школи-гімназія № 30 ім. Т. Шевченка. Класний керівник - Ярощук Людмила Григорівна. Торкнувшись історії розвитку української мови і літератури, учасники та гості свята згадали складні часи й періоди піднесення рідної мови. Поспілкувалися з приводу культури мовлення, познайомились з матеріалами, які бібліотека надає усім, хто бажає вдосконалити свої знання української.

Бібліотекарі переконали учнів, що від рівня володіння мовою залежить і духовне багатство, і вміння спілкуватися, і, навіть, майбутня кар'єра. Приємно, що на наше свято завітала молода, перспективна поетеса, вінничанка Наталя Юріїївна Сафіуліна. З особливою любов'ю говорить поетеса про багатство рідного слова, його чудодійну силу, яка окриляє людину, її почуття, душу та думки. Наталя Юріїївна подарувала бібліотеці свою поетичну збірку "Душа вплелася між рядками". Учениця музичної школи № 2 Тетяна Гончар виконала "Пісню про рушник". Також на бібліотечне свято завітав волонтер із Франції і постійний гість нашої бібліотеки - Жульєн Моріс. З великою шаною та любов'ю до своєї рідної країни Жульєн декламував вірші Лафонтена, Ронсара та Верлена.

Завершили захід пропозицією зробити подарунок своїй країні й перейти на українську. Усі присутні переконалися у тому, що спілкуватися українською сьогодні – це модно, красиво і патріотично: це захищає наш інформаційний простір, забезпечує зв'язок поколінь і є виявом поваги до власної історії і культури. З часів Євромайдану українська мова в спілкуванні стала ознакою патріотизму. Саме тому для кожного з нас сьогодні надзвичайно важливо спілкуватися саме українською: спочатку у соціальних мережах (це легше психологічно), а потім - і у реальному житі. Й сприймати це як самовдосконалення, як змагання - із самим собою, як гру - де кожен може стати переможцем!





Учасниками зустрічі стали учні 8-Б класу школи-гімназія № 30 ім. Т. Шевченка. Класний керівник - Ярощук Людмила Григорівна. 


Приємно, що на наше свято завітала молода, перспективна поетеса, вінничанка Сафіуліна Наталя Юріїївна.

На завершення поетеса подарувала бібліотеці та її користувачам свою поетичну збірку "Душа вплелася між рядками".

"Пісня про рушник" Виконує учениця музичної школи № 2 Гончар Тетяна.

Також на бібліотечне свято завітав волонтер із Франції і постійний гість нашої бібліотеки - Жульєн Моріс.

З великою шаною та любов'ю до своєї рідної країни Жульєн декламував вірші Лафонтена, Ронсара та Верлена. 



Коментарі