Свято єдності та миру у Вінниці


Вінниця уже вдев'яте відзначила День Європи. Для вінничан та гостей міста цього дня було представлено вісім фестивалів, інсталяції європейських столиць, концерти та сучасне європейське мистецтво просто неба, а також живі скульптури та фонтани і безліч інших цікавих програм. 

Всі вони об'єднані ідеєю розвитку європейських цінностей в контексті української ідентичності. Фактично, весь центр міста перетворився на пішохідну зону з цікавими інтерактивними, мистецькими та арт-майданчиками. Усі бажаючі мали нагоду взяти участь у майстер-класах та концертних програмах, зробити цікаві селфі, а цьогоріч – ще й побувати на тематичних майданчиках, які представляли звичаї та традиції європейських столиць. 

Вулиця Соборна стала місцем проведення проекту «В серці Європи». Вона була умовно поділена на 10 локацій із інсталяціями європейських столиць. Біля кожної інсталяції оформено зону відповідно до цікавих та відомих характеристик тієї чи іншої країни. Поруч з ними проводились майстер-класи з фехтування, гутництва, презентація книг та багато іншого. Також по Соборній розмістились вже традиційні для Дня Європи у Вінниці «живі скульптури». Утім, з’явилась і нова родзинка свята – «живі фонтани».

Наша бібліотека також долучилась до святкування Дня Європи."Домовичок-травничок", став справжнім сюрпризом, для усіх бажаючих. Пахощі м'яти, ромашки, чорнобривців, надзвичайно корисні властивості шипшина нікого не залишили байдужими. Такий домашній оберіг обов'язково подарує своїм власникам добробут, здоров'я та щастя. Майстер-клас "Бібліо-смішарики" згуртував навколо себе маленьких гостей та учасників свята. Доброзичливі та креативні смішарики подарували усім гарний настрій та щирі посмішки.










Майстер-клас "Бібліо-смішарики" згуртував навколо себе маленьких гостей та учасників свята. Доброзичливі та креативні смішарики подарували усім гарний настрій та щирі посмішки. 






Приємною несподіванкою для нас стала зустріч на святі з постійним другом нашої бібліотеки, волонтером із Франції Жульєном Морісом. Цьогоріч це свято не лише об'єднало місцеву громаду, а й відкрило вінничанам нові можливості, задуми та креативні ідеї. 

Коментарі