Пласт - це клас! Для вас і для нас!


Канікули, канікули, а сумувати ніколи, якщо завітати до бібліотеки-філії № 8 на шоу справжніх патріотів. "Пласт - це клас! Для вас і для нас!" - саме під такою назвою відбулися минулої суботи "Мистецькі вихідні". І навіть дощова погода не завадила провести їх в теплій та доброзичливій атмосфері, де все ж таки був присутній дух змагань та справжнього патріотизму.
«Пласт» — це скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді. Дата заснування "Пласту" - 1911 рік. Слово «пласт» було використано як аналог англійського слова «скаутинг» (розвідка). Слово походить від назви козаків-пластунів, які повзали по-пластунськи і виконували функції розвідників у козацькому війську.

Пластовий однострій — зовнішня ознака приналежності до організації. Також однострій нагадує пластунам про їхні пластові обов'язки та виробляє почуття естетики: накриття голови (скаутський капелюх, беретка); хустка (у формі прямокутного трикутника відповідної барви); обручик до хустки (плетений з трьох барв); штани (зеленої барви, короткі до колін, зимою-довгі); пояс (шкіряний чи плетений); взуття (чорні чи коричневі шнуровані черевики); підколінки (барви однострою, взимку-шкарпетки); шнурок до свистка (зелений для юнаків або коричневий для юначок, для виховника — білий); сорочка піскової барви; спідничка — коричнева.

Вітаючись на урочистостях, пластуни промовляють один другому: «СКОБ» та підносять при цьому догори праву руку із випростаними трьома пальцями — символом трьох головних обов'язків пластуна. Слово «СКОБ» означає назву породи орла — скоба білохвостого. Пластуни прийняли його як свій символ.


Гра "З Україною у серці"


Гра на спритність "Накинь кільце" 

Командна пластунська гра "Битва цапів" 

Майстер-клас з виготовлення української символіки "Квітка патріота" 


За активну участь та креативність всі учасники отимали приємні подарунки та подарункові сертифікати на отримання розважальних послуг. 

Коментарі