Au revoir, France!


Сумно, що все цікаве так швидко закінчується, а в пам'яті залишаються лише добрі спогади про цікаві зустрічі, гарних людей та просто приємне спілкування. Проек "Франція: будьмо знайомі" триває у нашій бібліотеці з грудня 2015 року. Метою проекту було поглиблення знань про культуру Франції, розширення кругузору та просте, приємне спілкування у невибагливій атмосфері у колі нових, цікавих людей. 

За активної допомоги та підтримки уродженця Франції, волонтера Жульєна Моріса, учасники французьких зустрічей відкрили для себе одну з найромантичніших країн світу - Францію, яка завжди дивує та захоплює своїм неповторним шармом та ароматом, багатою культурою та історією, чарівною архітектурою та вишуканим способом життя!

Французькі зустрічі завжди проходили у невимушеній, неформатній, теплій атмосфері, зовсім не обов'язково в режимі навчання, навпаки, усі бажаючі могли вільно пересуватись, спілкуватись, обмінюватись думками, досвідом, та просто відпочивати. 

За рік, що минув, Жульєн уже став членом нашої бібліотечної родини, адже коли довгий час спілкуєшся з людиною, знаходиш спільну мову, черпаєш нові знання, обмінюєшся думками, досвідом, звикаєш до неї, то сприймаєш її уже як часточку колективу. На жаль, все хороше так швидко закінчуєтсья і Жульєну час повертатися до Франції, де на нього чекають рідні та друзі. 

На добру згадку про Україну та про співпрацю у бібліотечному проекті "Франція-будьмо знайомі", колектив нашої бібліотеки подарував Жульєну українську вишиванку. Маємо надію, що цей оберіг зігріватиме його спогадами про Україну у далекій Франції, а часточка нашої української душі, буде завжди поруч. Бажаємо йому наснаги, завзяття та успіхів у житті.
З нетерпінням будемо чекати наступних французьких зустрічей.

"Смійтеся на здоров'я" (день гумору)

"Історія Франції"




Серед учасників та гостей французьких зустрічей були не лише українці, а й італійці, французи, португальці та гості з Молдови.



На святі рідної мови "Рідна мово, краю батьківського пісня", Жульєн дикламував для усіх гостей свята вірші своєю рідною французькою мовою.





Au revoir, France! 

Коментарі