Тісніше станьте сильні духом під України прапором одним


Відтепер 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, українці відзначають велике державне свято — День захисника України. Це прекрасна нагода зазирнути в сторінки історії та згадати не лише козаків, але й усіх, хто нині покликаний захищати нашу Батьківщину, зі зброєю в руках.
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій та звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу та з нагоди відзначення Дня захисника України, 11 жовтня у нашій бібліотеці відбулось козацьке свято. 

На захід були запрошені солдати строкової служби військової частини А 2656, адже це свято усіх воїнів, що хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім'я суверенності та єдності нашої держави. Ведучі розпочали свято екскурсом в добу козацтва. 

На свято також завітали учні та викладачі музичної школи № 2. День захисник України ніколи не буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійставми. Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги, і нарешті, свято героїв сьогодення. 

На наше свято також завітав спеціально запрошений гість - отаман Вінницького полку імені Івана Богуна, справжній козак, патріот своєї Батьківщини - Володимир Володимирович Воловодюк. Володимир Володимирович розповів усім присутнім про історію свята справжніх українських козаків та традиції, що походять ще з часів Київської Русі. 

На святі був присутній представник військової частини, Кирницький Віталій Анатолійович, який також привітав усіх присутніх з новонародженим святом, яке має давні традиції. За давньою українською традицією, у кожній оселі, гостей пригощали стравами традиційної української кухні. В кінці свята гостей частували смачними козацькими верениками та узваром. 








Володимир Володимирович Воловодюк.






Коментарі