Потяг Єднання України "Труханівська Січ"



Вінниця стала першим містом, до якого завітав колектив національно-патріотичного проекту «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». Більше двох тижнів, до 6 листопада, пасажири цього потягу подорожуватимуть західними містами країни. Пасажири агітпотягу – митці, волонтери та громадські діячі – проводили концерти, лекції та різноманітні творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури зазначених міст. 

Також передбачається, що в кожному місті, куди прибуватиме потяг, будуть організовані відкриті дискусійні майданчики, ток-шоу й телемости з молоддю. 21 жовтня учасники цього патріотичного проекту завітали і до нашої бібліотеки. Укрзалізниця вже втретє підтримала всеукраїнську акцію «Потяг Єднання України «Труханівська Січ», надаючи поїзд для активістів патріотичного руху. Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності.

Мета акції – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури. Перший агітаційний потяг «Труханівська Січ» з Києва на Схід України відправився 20 квітня 2016 року. 

Тоді Укрзалізниця надала 9 вагонів, у яких волонтери везли великодні подарунки для дітей і дорослих, військових, які перебували у прифронтовій зоні, продуктові набори й україномовні книжки. Потяг курсував за маршрутом Київ – Полтава – Харків – Бахмут – Красний Лиман – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Лозова – Красноград – Харків – Полтава – Київ упродовж дев’яти днів. Другий потяг Єднання курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області. Мистецькі, просвітницькі та патріотичні заходи в рамках акції відбулися, зокрема, у містах Сватове, Рубіжне та Лисичанськ. 

Знайомство з бібліотекою розпочалось з читальної зали, де Світлана Борисівна розповіла усім присутнім історію нашого закладу. Неабияк зацікавили наших гостей експозиції міні-музею "Історії книги". Людмила Володимирівна провела учасників проекту сторінками історії книги. Віра Іванівна презентувала учасникам проекту бібліотечні виставки "Україна більше за життя" та "Живий гомін далеких епох". 

Справжнім подарунком на завершення заходу став виступ військового оркестру 101-ї окремої бригади охорони Генерального Штабу Збройних Сил України. Колектив бібліотеки надзвичайно радий тому, що такі щирі люди, справжні патріоти завітали до Вінниці. Адже ми всі – єдина країна, ми – одна велика українська родина. Маємо надію, що всі гості сповна відчули тепло наших сердець, а разом з тим – нашу неподільність та національну єдність! 

Знайомство з бібліотекою розпочалось з читальної зали, де Світлана Борисівна розповіла усім присутнім історію нашого закладу.

Щирий і душевний, доброзичливий і талановитий учасник проекту зачарував усіх присутніх проникливою піснею.


Учасник проекту, наш колега, бібліотекар Луганської ОУНБ ім. М. Горького також вирішив поділитись з усіма присутніми досвідом своєї роботи та планами на майбутнє.


Неабияк зацікавили наших гостей експозиції міні-музею "Історії книги". Людмила Володимирівна провела учасників проекту сторінками історії книги.



Майже всі виявили бажання зробити фото за незвичайним музейним столом.






Багато приємних слів на адресу колективу учасники проекту "Труханівська Січ" залишили у книзі відгуків бібліотеки. 




Віра Іванівна презентувала учасникам проекту бібліотечні виставки "Україна більше за життя" та "Живий гомін далеких епох"








Коментарі