Книжковий кутюр'є


У давнину закладки високо цінувалися. Їх дарували не простим людям, а царським особам. Виготовляли закладки із різних матеріалів: заліза, срібла, золота, шкіри, слонової кістки. Через свій красивий зовнішній вигляд вони були ще й предметом мистецтва та гордості колекціонерів. У наш час закладки все частіше роблять з паперу й використовують в рекламних цілях: реклама продуктів, одягу, книг і їх авторів, бібліотек, музеїв.

Але найцікавіші закладки – ті, що зроблені своїми руками. Для їх виготовлення потрібно проявити творчість, фантазію, уяву. Але спочатку треба вирішити, з якого матеріалу її зробити (паперу, берести, тканини, бісеру), як прикрасити, що намалювати. Ось і виходить, що будь-яка книжкова закладка – це не просто дрібничка, а дуже важлива, потрібна, та й просто чарівна річ. Можна навіть сказати, що книжкова закладка – для розуму та рук зарядка!

Саме тому у нашій бібліотеці було оголошено конкурс на виготовлення кращої книжкової закладинки «Книжковий кутюр’є». Конкурс тривав упродовж місяця. 11 листопада відбулися підсумки конкурсу та нагородження переможців. Найбільш активними виявились учні школи-гімназії № 6. Бібліотекарі дитячих відділів бібліотеки- Віра Іванівна та Людмила Володимирівна познайомили учасників конкурсу з заходами, які проходять у бібліотеці в рамках роботи міні-музею "Історії книги".

Переможці та учасники конкурсу отримали приємні подаруночки. І на завершення для учасників конкурсу було проведено безпрограшну лотерею, де усі без вийнятку отримали приємні сюрпризи! Спробуйте і ви здивувати воїх близьких та друзів, подарувавши їм книжкові закладинки власного виготовлення!Натхнення вам та нових творчих ідей!













Коментарі