До нас в гості казка завітала


"Забута казка - це золоте намисто, яке впало на морське дно"
Дитяча казка — це перший і важливий щабель у житті дитини до пізнання навколишнього світу. Вважається, що казки допомагають дітям зрозуміти оточуючу їх дійсність. Адже будь-яка казка розповідає про стосунки між людьми, про шляхи виходу зі складних життєвих ситуацій. Сьогодні на гостину до бібліотеки завітали вихованці 6 групи дошкільного навчального закладу № 51 "Колосок". 

Бібліотекарі розповіли учасникам зустрічі про історію виникнення казок, запросили малечу до участі в казковій вікторині "До казки на гостину" та літературній грі "Казка на новий лад". Разом з учасниками бібліотечного уроку ми помандрували до казкової країни, де відбуваються незвичайні речі, де можна зустрітись з казковими героями. 

Метою бібліотечного уроку було збагачення знань вихованців садочку засобами залучення до книги, розширення читацького світогляду уявленнями про значення казки в житті людини, формування читацьких смаків, виховання поважного ставлення до книги. Неабияку зацікавленість у дітей викликала виставка "Art-шкарпетка", розміщена на абонементі бібліотеки, яка розповіла малятам про історію виникнення шкарпеток, різновиди та особливості їх використання в різні періоди історії. А для тих, хто трішки стомився була можливість відпочити та погратись на килимку, почитати дитячі книги та журнали.

І нехай, це було лише перше знайомство з бібліотекою, але зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері. Діти, які побували на екскурсії, стали нашими користувачами. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна подорож в казкову країну, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких гостей. Отож, читайте казки, адже найголовніше, чого вчить нас казка - залишатися в душі дитиною, а значить, трішечки Чарівником. 











Коментарі