Пригоди в прерії

Індіанський словничок – інтелектуальна гра-конкурс.

Напевно існує мало людей, які б не захоплювались в дитинстві романами Джеймса Фенімора Купера, Генрі Райдера Хаггарда, Майн Ріда, про відважних, кмітливих та гордих індіанців. Індіанці - стародавній народ, що населяв колись Північну та Південну Америки і нараховував сотні племен. Культура індіанців дуже багата і загадкова. Вони будували міста, прокладали дороги, першими винайшли телеграф, були прекрасними мисливцями, слідопитами, добре зналися на травах.

Багато предметів придумали саме індіанці. Їх винаходи поширилися по всьому світу. «Пригоди в прерії» таку назву мала пригодницько-розважальна програма, яка відбулася в рамках проекту «Мистецькі вихідні» в суботу, в перший день липня, на майданчику перед бібліотекою. Що може бути цікавішим, ніж загадкова, пргодницько-романтична подорож преріями «дикого заходу».

Індіанська атмосфера , яка панувала на майданчику на декілька годин занурила присутніх в побут та культуру індіанців, перенесла дітей в світ «дикого заходу», в світ пригод та розваг.Всі індіанці жили в тісному зв'язку з природою, добре її знали і дбайливо до неї ставились, на відміну від більш розвинених європейців, які їх підкорили. А церемонія куріння трубки миру в колі племені відрізнялася у кожного племені, незмінним було одне – мирні наміри, які одноплемінники розділяли один з одним. Ці індіанські традиції дуже важливо зберегти в нашому сучасному та розвиненому світі.


Посвята в індіанці.

«Тісне каное» - конкурс на хоробрість.

Конкурси «Риболовля» та « Індіанська пошта».

«Амулет для воїна» - майстер-клас по виготовленню тантаму.




Коментарі