Бібліотечне parti


Японія — маленька країна, яка розташувалась на гористих островах. Колись Японія століттями перебувала в ізоляції від решти світу і всіляко перешкоджала проникненню у ці краї європейців і їх культури, але з тих пір багато що змінилося. В наші дні Японія являє собою одну з найбільш розвинених і високотехнологічних держав. Більшість технічних новинок світу дарують саме японці. Ну і, звичайно ж, не можна обійти увагою самобутню японську культуру.

Японію часто називають Країною висхідного Сонця. В ній стільки незрозумілої чарівності, тут унікальне все, починаючи від сучасних міст, закінчуючи колоритною культурою. Японці завжди вміли у всьому знайти гармонію. Японія — одна з найбільш загадкових і захоплюючих країн світу. Її культура, звичаї і народ сильно різниться з нами. 

2017 рік оголошено Роком Японії в Україні і ми завжди намагаємось втілювати в бібліотечну роботу щось нове та креативне, йти в ногу з часом. Тож було вирішено 5 серпня в рамках «Мистецьких вихідних» провести «Бібліотечне parti» в японському стилі арігато - паті. Всіх присутніх зустрічали не просто бібліотекарі, а гречні японські мусме, які розповіли дітям про Японію та про її загадкову і незвичайну культуру, а книжкова виставка «Країна вранішнього сонця» познайомила з художніми творами японських письменників.

На декілька годин ми занурились у невідомий, але такий заманливий світ Країни вранішнього сонця. Знайомство з культурою та звичаями японців, екзотична атмосфера, дозволили відчути красу та унікальність Японії. 



Цікаві факти про Японію та "японсько-український перекладач".

Вікторина – «Що ми дізнались про Японію».

Танець з віялами.

Конкурс «Нео каліграфі».


Рухлива гра «Мужні сумоїсти».

Споглядальне занурення «Веселі хоку».



Майстер-клас «Японський аксесуар», виготовлення віяла в техніці орігамі.


Коментарі