Алкоголь і українці. Традиція чи загроза?


Пияцтво - гостра соціально-культурна проблема України.В нашій країні зареєстровано понад 700 000 тисяч осіб, які зловживають алкоголем.Щороку в Україні через алкоголізм помирає 40000 тисяч людей.Про це явище дедалі частіше говорять, як про національне лихо, що набуває загрозливих масштабів. На цю болючу тему в нашій бібліотеці 26 жовтня відбувся диспут "Алкоголь і українці.Традиція чи загроза?"
В диспуті взяли участь учні "Вищого міжрегіонального вінницького професійного училища"(ДПТНЗ "ВМВПУ"), а також до розмови були запрошені лікар, медичний психолог Вінницького обласного наркологічного диспансеру Анастасія Олександрівна Потьомкіна та соціальний психолог Олексій Олексійович Рудаков. Головний бібліотекар Олена Михайлівна Бурдейна провела невеличкий екскурс в історію виникнення алкоголю та розповіла про культуру та традиції українців пов'язані з вживанням алкоголю.

Ми презентували гостям тематичну виставку "Викрадач розуму - алкоголь", та короткометражне відео "Шкода алкоголю". Цікава та змістовна розповідь Анастасії Олександрівни та Олексія Олексійовича, не аби-як зацікавили нашу аудиторію про що свідчили численні запитання.Тема виявилась актуальною і на часі.








Коментарі