Право на кожен день


Стаття 3. Кожна людина має право на життя, на свободу і на особисту недоторканність. Стаття 7. Всi люди рiвнi перед законом i мають право, без будь-якої рiзницi, на рiвний їх захист законом. Усi люди мають право на рiвний захист вiд якої б то не було дискримiнацiї, що порушує цю Декларацiю, i вiд якого б то не було пiдбурювання до такої дискримiнацiї. (Деклараці прав людини).
Але крім прав кожна людина має і обов'язки. Як же врегулювати їх між собою? Про це йшлося на диспуті «Поняття про злочин і покарання», який відбувся в нашій бібліотеці в рамках Всеукраїнського тижня права. Провела диспут майор Інна Володимирівна Михайловська, інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Лівобережного відділення поліції Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області. Учасники диспуту, учні Вищого міжрегіонального вінницького професійного училища, обговорювали певні життєві ситуації, а Інна Володимирівна на конкретних прикладах з досвіду своєї багаторічної роботи, пояснювала правові аспекти цих ситуацій. 

Книжкову виставку «Право на кожен день» презентувала наш бібліотекар Віра Іванівна Лєбєдєва, яка підготувала та провела цей диспут. А ще наші гості взяли участь в бліц-турнірі «Ти і закон». Захід пройшов жваво і не вимушено, дискусія вийшла змістовною та конструктивною.










Коментарі