«Там де жива рідна мова, живе український народ»



«Любіть свою мову й ніколи
Її не забудьте в житті.
Вона,як зоря пурпурова,
Що сяє з небесних висот,
І там, де звучить рідна мова,
Живе український народ»


Найбільше, найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття.

21-го лютого - Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування свято вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.
 В Україні цей день відзначають з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України Президент підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.


В нашій бібліотеці в рамках роботи  клубу «Бібліотечне коло» відбувся вечір «Там де жива рідна мова, живе український народ».


Гостями нашої зустрічі була вінницька письменниця Л.Сичко, художник-ілюстратор О.Пелешко та учні ВМ ВПУ.








 Відбулась презентація краєзнавчої книги «В’ЯР». В книзі відтворена історія подільського села Уяринці (давня назва В’яринці) Тиврівського району Вінницької області. Багато ніжних, поетичних слів письменниця висловлює в книзі про свою гарячу любов до краю, де народилась.




 На заході були присутні також члени літературного гуртка поетів–початківців «Джерельце» і їх керівник Бондар Т.І.
 Юні поети читали свої вірші, пронизані любов’ю до рідного краю та рідної мови.



 Маємо надію, що  наша зустріч допомогла всім присутнім оцінити скарби рідної мови і спонукала до зустрічі з найдавнішим порадником – книгою.
















Коментарі