Нас казки на творчість надихають.


Сила книги має властивість впливати на людські життя. Книжка, яка потрапила у потрібний час та у потрібні руки – найсильніший інструмент у руках людини. Підтвердженням цієї тези є робота гуртка «Книжкова палітра», членами якого є учні дитячої школи мистецтв. Книги, які потрапляють до рук  гуртківців надихають їх на творчість, допомагають створювати художні образи, збагачують їхню уяву та фантазію і поповнюють знаннями.

Два заняття гуртка « Книжкова палітра», які відбулися в лютому були присвячені чарівному світові казки. 12 лютого гуртківці познайомились з творчістю Королів-Старого. «Магічний світ Королів-Старого» таку назву мало заняття, яке було присвячене 140 річниці від дня народження письменника. Діти були заінтриговані його химерними творами та казками,зокрема казкою «Потерчата», яка ввійшла до збірника казок «Нечиста сила». А вікторина за цим твором стала уроком з народознавства та збагатила лексику гуртківців.





«Подорож у фантастичний світ кольору та казкових героїв» - це назва заняття гуртка «Книжкова палітра», що відбулося 26 лютого. Діти подорожували сторінками казок разом зі своїми улюбленими героями. Знайомилися зі збірниками казок та журналом «В гостях у казки», а також з яскравим та різноманітним оформленням цих видань. Різноманітність технік в яких намальовані ілюстрації до казок, говорить про невмируще джерело творчого натхнення, яке таять в собі казки. Жартівливі загадки та ребуси на казкову тематику неабияк потішили дітей.










Хай правда по світу полине,
Щасливі хай будуть всі люди...
Відціль, з чарівної Вкраїни,
Хай радість розійдеться всюди!.

                               Королів-Старий











Коментарі