Без тебе світ - зів'ялий квіт




Володимир Івасюк - один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років і за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальні твори, створив музику до кількох спектаклів. Талант Володимира помітили, коли хлопцю було 10 років. Про нього тоді вже говорили у рідному місті Кіцмань. У 15 про нього почули Чернівці, в 20 років - говорила вже вся Україна, а ще за рік його прийняла Москва. Його пісні відомі не лише в Україні. "Червона рута" була визнана найкращою піснею 1971 року, а "Водограй" - 1972. Івасюк був не просто музикантом, він був патріотом України. Своїми піснями він відроджував любов українців до української культури та намагався протистояти пропагандистській ідеї одного великого "радянського народу". З Чернівецького медичного університету видатного українця відрахували не через те, що погано вчився, а через вчинок, який виказує справжнього Івасюка. Він у 1966 році у своїй рідній Кіцмані був серед тих, хто скинув із п’єдесталу пам’ятник Леніну. 


Про видатного музиканта в нашій бібліотеці було проведено вечір пам'яті «Без тебе світ – зів’ялий квіт» (до 70-річчя від дня народження В.Івасюка).
Запрошені -  учасники хору «Добродар»,( керівник – Бунь Г.С.), вихованці Вінницької музичної школи №2 (викладач Жевачевська С.А.),   студенти коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту .








Родзинкою зустрічі стали пісні композитора, які співали учні музичної школи.


                                    Ансамбль хору "Добродар" 



 В бібліотеці створилась тепла атмосфера, ніхто не залишився байдужим до музики, всі підспівували «Червону руту». 


     Звучали вірші, присвячені Володимиру Івасюку, у виконанні учасників         ансамблю хору "Добродар".


Гостям було продемонстровано документальний фільм про таке коротке, але змістовне  життя видатного естрадного композитора, великого патріота України.





Гості дякували за приємно проведений час.















Коментарі