Не наступайте на бджіл



 10 липня - День «Не наступайте на бджіл»

«Бджілки-трудівниці, медоноски, маленькі трудяжки», як тільки не називають бджіл. Хтось їх боїться, хтось не звертає уваги, а хтось присвячує все своє життя цим надзвичайним комахам. Більшість людей знають про бджіл тільки те, що вони роблять мед. Але це тільки вершина айсберга, у бджолиному світі багато цікавого.

Для того, щоб ми з вами могли поласувати вишнями, яблуками, абрикосами, кавунами та багатьма іншими плодами маленька бджілка має цілими днями літати з квітки на квітку. Вона збирає пилок і разом з цим запилює рослини.

Усі продукти бджільництва дуже корисні і застосовувати їх можна у комплексі як дорослим, так і дітям, якщо, звичайно, немає підвищеної індивідуальної чутливості. Однак алергія може мати накопичувальний характер і надмірно захоплюватися теж не варто.

Не дивлячись на всю користь, отриману від бджіл, людина не дуже добре дякує їм. Людина є основним чинником зникнення бджіл. Чисельність бджіл у світі знижується стрімкими темпами. Незалежно від регіону, корисні комахи масово труяться хімікатами, якими обробляють поля. Окрім загибелі від пестицидів бджоли страждають від паразитів, вірусів, зниження генетичної різноманітності.

Тож не наступайте на бджіл! В прямому і переносному значенні. По-перше, ви ризикуєте бути вжаленим, а по-друге, не ображайте бджілок, вони вам стануть у пригоді.




Коментарі