Українські державницькі традиції

У багатовіковій історії боротьби українського народу за національне визволення та створення власної незалежної держави особливе місце займають події Української національної революції 1917-1921 рр. Московсько-більшовицька окупаційна влада, що утворилася в Україні після поразки революції, впродовж 70 років намагалася стерти з народної пам’яті найменші згадки про боротьбу за незалежну та соборну українську державу. І лише сьогодні ми маємо можливість належно вшанувати знищених більшовиками, відомих та невідомих борців за волю України.

Сьогодні Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених українською революцією. Найважливішими подіями 1917-1920 рр. були:

  • Створення Української Центральної Ради 17 березня 1917 р.;


  • Прийняття чотирьох Універсалів УЦР;


  • 29 квітня 1918 р. затвердження «Статуту про державний устрій, права і вольності УНР» (Конституції Української Народної Республіки), проголошення П. Скоропадського гетьманом України;


  • 13 листопада 1918 р. формування Директорії, яка прийшла на зміну Гетьманату;


  • 22 січня 1919 р. проголошення Акту соборності – воззєднання УНР і ЗУНР.


Матеріали по даній тематиці представлені на книжково-ілюстративній виставці «Українські державницькі традиції». Якщо ви хочете дізнатися більше про події революції 1917-1921 рр., про тих, хто воював за волю України – ви маєте можливість замовити літературу онлайн або за телефоном в нашій бібліотеці.




Коментарі