П'ятсот сторінок легенд про рідне місто


                              О, як у нас багато того, що треба цінувати і оглянути осяйними очима.      
                                                                                                                                     Микола Гоголь

Пропонуємо вашій увазі презентацію книги Михайла Пащенка "Легенди та історії Вінниці", яка зробить свій внесок у розвиток та популяризацію краєзнавства.

                                                    



Ця книга-енциклопедія вінницьких легенд, загадкових історій, містичних збігів, що траплялися в житті міста, історичні події від найдавніших часів і до сьогодення. Автор висвітлює легенду заснування Вінниці, розкриває історію Вінницьких замків та районів міста, а також пояснює зміни назв вулиць та майданів під час декомунізації. Читач дізнається про кожну вінницьку вулицю, точніше про людей, на честь яких їх названо. Знайде відповідь на запитання, як і чому головна бібліотека області за одну ніч втратила свою назву (була імені Миколи Гоголя — стала «Тімірязівкою») та що напророкувала Вінниці Ванга? Є у виданні й кілька варіантів походження назви міста.


                     Легенда про одне з семи чудес Вінниччини 

Національний музей-садиба славетного вченого, творця воєнно-польової хірургії, талановитого лікаря і прекрасного педагога М. І. Пирогова відкритий 9 вересня 1947 року. З часу створення його відвідали понад сім мільйонів екскурсантів зі 189 країн світу.


Легенда про річку на ім’я Бог  

 Завдяки Бугу завжди молодіє і розвивається Вінниця, приваблюючи до себе гостей і, як стверджують екстрасенси тут міститься благодатний край, оселитися в якому прагне чимало охочих. 



                                Хто, коли і як очолював Вінницю?

У книзі є розповіді про всіх очільників міської громади — від Оводова до нинішнього міського голови Сергія Моргунова.





Вінничани-Герої України



Ми упевнені, що книгу Михайла Пащенка "Легенди та історії Вінниці" по-справжньому оцінять ті, хто любить місто, цікавиться його минулим і сьогоденням, вболіває за його майбутнє.

Коментарі