Що ми знаємо про Хеловін?


Після прийняття християнства в IX столітті 1 листопада почали відзначати День всіх святих. Дата збіглася з язичницьким Самайном. В англійській мові цей день називається «All Hallow's Eve» і якщо скоротити, значить Halloween.

У США Хеловін привезли емігранти з Великобританії в кінці ХХ століття.

Як свідчать дослідження, найбільш активними прибічниками Хеловіна на всіх континентах є підлітки, котрих приваблює ореол таємничості та містики пов’язаних з цим святом, а також мільйонна армія офісних працівників, для яких перетворення на відьму, вурдалака (він же упир) чи ще якусь нечисть (існує безліч варіантів) – гарна нагода хоч на декілька годин вийти за дуже жорсткі та регламентовані межі щоденного протоколу і етикету. 




На Хеловін переодягнені в костюми дітлахи ходять від будинку до будинку зі словами «Цукерки або смерть», «Солодощі чи гидота», «Солодощі або життя». В оригіналі це звучить так: «Treat or trick!». Господарі будинку, до якого завітали діти, повинні дати їм цукерки, печиво або інші ласощі. Тепер і у нас можна побачити дітей та дорослих в різноманітних костюмах. На полицях майже всіх супермаркетів можна знайти необхідні святкові атрибути: гарбузи, свічки, бутафорне павутиння, прикраси у вигляді павуків, відьом, тематичні гірлянди, вивіски на двері.



Наша бібліотека пропонує всім бажаючим залучитися до святкування і… перечитати твори справжніх майстрів жахів!





Коментарі