Життя без обмежень

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначають 3 грудня.

Метою цього дня є поліпшення кращого розуміння людей з особливими потребами та їх проблем, а також сприяння більшого усвідомлення прав, гідності та добробуту.

Активним борцем за права людей з інвалідністю є Нік Вуйчич, відомий мотиваційний оратор сучасності, меценат, письменник. Він народився з рідкісною генетичною хворобою, у нього не було ані рук, ані ніг. Але це не зломило його волю до життя і бажання показати, що ми самі творці свого щастя. Ця людина радіє життю як ніхто інший, у кого є все. Він подорожує і дає масштабні семінари, змушуючи людей посміхатися та плакати. 

У своїй книзі «Життя без обмежень» Нік ділиться із читачами своїми емоціями та розповідає, яких зусиль він доклав, щоб прийняти себе такого, який він є, долати труднощі та досягати мети. Він сформулював у книзі правила життя, які допомогли йому, а тепер можуть допомогти й іншим...


Почувши одного разу цю історію, Ви вже ніколи не забудете імені її героя – Ніка Вуйчіча. Історії про молодих, вродливих та успішних 30-річних чоловіків – не рідкість: вони пишуться щодня і не викликають в наших душах нічого, крім заздрощів та досади. Всі, крім цієї.

Життєвий шлях Ніка – доказ всемогутності людського розуму, віри та оптимізму. Чому ми називаємо Вуйчіча людиною епохи? Тому, що, на відміну від решти «молодих та успішних», з самого народження він був позбавлений навіть того, чим володіє найбідніший: усіх чотирьох кінцівок. Та попри це, зумів стати взірцевим членом суспільства і щасливим батьком двох дітей.


Нік впевнений: ніщо так не допомагає людині в скрутну хвилину, як віра: в себе і в те, що ти не самотній на цьому світі. Бог – як втілення милосердя і сенсу буття – та сутність, яка дбає про кожного з нас. І варто лишень одного разу відкрити свою душу для його любові – як ніщо більше не буде в змозі тобі зашкодити.

Вуйчич знає, що таке відчай і небажання продовжувати боротьбу, коли через постійні невдачі опускаються руки та тьмяніє погляд. Але погляньте в дзеркало, роззирніться навколо! Навкруги – мільйони можливостей! Потрібно тільки вхопити одну з них, реалізувати її – і ти вже в виграші! А допоможуть тобі в цьому віра, люди, котрі тебе люблять і… ти сам.





Коментарі