«Я сьогодні погляди збираю – карі, сині, темно-голубі – І неначе проліски зриваю, в пам’яті складаючи собі. …»

До 85-річчя від дня народження Євгена Гуцала, відомого українського письменника, поета журналіста та кіносценариста, ми ознайомили наших молодших читачів з його творчістю.

Євген Пилипович Гуцало народився 14.01.1937 року на Вінниччині у селі Новоживотів. З раннього дитинства він мріяв стати письменником та, ставши дорослим, зумів перетворити найголовнішу мрію життя на реальність. Коли у Євгена Гуцала, вже письменника, запитували, в якому віці він почав писати, відповідав з усмішкою: "Здається, я писав завжди". 

Присутнім були представлені збірки автора, в які включено дитячі оповідання та вірші. В цих оповіданнях письменник розповідає своїм юним читачам про неповторний чарівний світ, доля якого залежить від кожного з нас, від нашого вміння співчувати й бажання допомогти й захистити слабшого. 

 

За своє недовге життя автор написав понад чотири десятки книжок. Твори письменника здобули визнання в світі й видавалися у перекладах іншими мовами. 1985 року Є.Гуцалу було присуджено Шевченківську премію.

Коментарі