Запрошуємо на гостини, у нашої мови іменини

Щороку 21 лютого народи нашої планети святкують Міжнародний день рідної мови, який було запроваджено з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова — це великий скарб народу. Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Мова є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

До Дня рідної мови нашими бібліотекарами була підготована та проведена пізнавальна гра "Запрошуємо на гостини, у нашої мови іменини" для дітей молодшого шкільного віку Вінницького ліцею № 30 ім. Т. Шевченка. Учні змагалися командами за звання кращих знавців рідної мови: відгадували загадки та відповідали на питання вікторини, складали з частин прислів'я і приказки, доповнювали та читали віршики. Перемогла, звісно ж, дружба та любов до рідного слова.

   

Ми, українці, маємо свою державу — Україну і свою українську мову. Наша мова багата і барвиста. Нею можна передати найтонші від­тінки думок і почуттів. Тож кожен з нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку рідної землі — українську мову.



Коментарі