Герої нашого часу


День Героїв України відзначається щорічно 23 травня.В цей день Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни, а прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради своєї батьківщини.

З 24 лютого  в Україні триває російська військова агресія. Йде третій місяць війни.  І кожного дня з повідомлень єдиного інформаційного телевізійного мовлення ми оперативно дізнаємося про неймовірну звитягу і сміливість українських захисників у  Харкові, Херсоні, Миколаєві, Маріуполі,   Бердянську та інших містах. Це воістину небачений героїзм, який проявляють українці, захищаючи Вітчизну. Це  — і героїчні військові Збройних Сил, і героїчна Територіальна оборона, і героїчні партизани та вражаючі уяву  героїчні мешканці східних та південних теренів, де безжальний ворог на очах світу чинить відкритий геноцид. Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації більше 150  українським захисникам присвоєно звання Герой України, понад 9,7 тисячі воїнів відзначені державними нагородами. І саме завдячуючи героїчному опору українців на південному сході нашої держави, над нами  мирне небо. Вони першими взяли удар на себе, вони гинуть щодня, але не здаються. І надихають нас своїм подвигом.

Для висвітлення героїзму наших захисників в бібліотеці оформлено куточок з новітньої історії України «Герої нашого часу».








Коментарі