Зове на бій Небесна Сотня за українське майбуття.

Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні відповідно до Указу Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Ця дата стала символом незламної волі українського народу, його готовності боротися за свої права та гідність. Однак вона є також трагічною сторінкою в історії України, коли мирні протести на Майдані перетворилися на кровопролитну боротьбу за майбутнє країни. Небесна Сотня це 107 учасників Революції Гідності , які загинули на  МайданіГерої, які до останнього подиху боролися за майбутнє держави були різні за віком, національністю, освітою, статтю, релігійними та політичними поглядами. Всіх їх об’єднувало спільне бажання - жити у демократичній європейській країні, бути господарями на рідній землі.

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської агресії. Але щорічно 20 лютого згадуватимемо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу. І тоді, під час подій Революції Гідності, так і сьогодні, свободу України виборюють найдостойніші.

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в нашій бібліотеці було проведено інформаційну годину «Зове на бій Небесна Сотня за українське майбуття». У заході взяли участь вихованці театрального гуртка МПМ «Зоря».


















 

Коментарі