Конституція - оберіг нашої державності

Щороку 28 червня українці відзначають велике державне свято – День Конституції України. Конституція України – найголовніший державний документ, що визначає права, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.

Перші спроби закласти підвалини українського конституціоналізму були здійснені ще в 1710 році завдяки документу, який вперше описав Україну як повноцінну державу та частину Заходу. Це була Конституція Пилипа Орлика – визначна історична пам’ятка української та європейської думки, одна з перших конституцій світу.

Цьогоріч Основному закону України виповнюється 28 років. В умовах війни це свято набуває особливого значення, адже демонструє незламність нашого народу.

Норми Основного закону, які писались у далекому 1996 році є чіткими та зрозумілими, вони визначають основи нашого життя. Український народ захищає свої конституційні права від посягань ворога, і ми не дозволимо росії знищити нашу державу, нашу свободу та незалежність.  

27 червня працівники нашої бібліотеки провели День інформації «Конституція – оберіг нашої державності». В рамках Дня інформації ми презентували книжково – ілюстративну виставку «Конституція України у часі, джерелах і постатях», також читачі відповідали на питання вікторини «Що ти знаєш про Конституцію України?», а наймолодші користувачі малювали патріотичні листівки для нащих захисників. 









Коментарі