Історичні постаті України в художній літературі

Що може бути цікавішим за її величність історію? Тільки історія, про яку розповідають цікаво, небайдуже та неупереджено. Саме так, як це роблять письменники та поети в своїх творах, які розповідають про різні періоди української історії. У їхніх оповіданнях, повістях та романах – відображення героїчної історії нашої нації. Оскільки історію творять люди, і не просто люди , а особистості, тому така велика увага письменників до історичних персоналій. Наше знайомство з найвидатнішими українцями усіх часів відбулось саме завдяки творам письменників.

До Дня Незалежності  ми підготували виставку «Історичні постаті України в художній літературі», яку презентували користувачам бібліотеки. Наші читачі мали змогу познайомитись з творами Володимира Малика,  Богдана Лепкого, Павла Загребельного, Михайла Старицького, Семена Скляренка , Юрія Мушкетика, Валентина Чемериса та інших. Звісно, ми не можемо охопити усі персоналії, їх сотні, тому згадали найяскравіших: Богдана Хмельницького, Івана Мазепу, князів Володимира Великого та Святослава, Кирила Розумовського, Роксолану, Тараса Шевченка.  На виставці також представлені цитати відомих діячів історії та культури про державність та незалежність.

Знання своєї історії допомагає зрозуміти, хто ми і чому стали саме такими. Це знання дає безкоштовні уроки, вимагає не повторювати помилки, які, можливо, вже раз зробили. Це той випадок, коли доречна фраза «Без знання минулого немає сьогодення і майбутнього».


















 

Коментарі