Євген Положій. Іловайськ

    Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам'яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам'ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину. Дата 29 серпня обрана в пам'ять про Іловайську трагедію 2014 року. Ця подія також відома як Іловайський котел. Того дня окуповане військами «ДНР» та росії місто мали покинути українські військові. Окупанти обіцяли відкрити гуманітарний коридор для ЗСУ, але обстріляли українських військових під час виходу з Іловайська. За офіційними даними 366 воїнів ЗСУ загинули, а сотні людей зникли безвісти.


    З нагоди цієї дати  в нашій бібліотеці відбулась презентація книги Євгена Положія «Іловайськ». Розповіді про справжніх людей».  Євген Положій – український письменник, журналіст, головний редактор кількох часописів. Книга написана на основі реальних подій, з реальними героями та історіями. Вона розповідає про трагічні події часів АТО, про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, всіх тих, хто опинився в кінці серпня 2014 року в «Іловайському котлі». «Розповіді про справжніх людей» – художній текст, який увібрав у себе розповіді десятків очевидців, з якими автор поспілкувався. 



    Книга «Іловайськ. Розповіді про справжніх людей» викликала неабиякий емоційний відгук у присутніх на презентації наших користувачів. Слухаючи уривки з окремих розповідей, на очах у них з’являлись сльози, адже це чесна книга про війну і за кожною історією – справжній герой.
І ми намагаємось зробити все, щоб про них не забули.


Коментарі